محل تبلیغات شما

پیشکسوت ورزش زورخانه‌ای: فرهنگ پهلوانی و فتوت فراجنسیتی است

پیشکسوت ورزش زورخانه‌ای: فرهنگ پهلوانی و فتوت فراجنسیتی است

پیشکسوت ورزش پهلوانی گفت: آیین فتوت، جوانمردی و فرهنگ ورزش زورخانه‌ای فراجنسیتی است و فدراسیون ورزش زورخانه‌ای باید مدیریت بخش ن را برای توسعه و ترویج ورزش پهلوانی ایجاد کند.

بهزاد هدهدی» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: هشت سال گذشته پژوهشگر طرح ثبت آئین پهلوانی و وزیر زورخانه ای در فهرست میراث فرهنگی و مدیریت آموزش و پژوهش فدراسیون زورخانه‌ای بودم. در آن زمان با مساله‌ای روبرو شدم که ۱۵ نفر از ن ما به واسطه یکی از ن که دختر یک مرشد پیشکسوت بود در حال انجام ورزش زورخانه‌ای بودند.  آنها سالنی را اجاره کردند و آن دختر مرشد چون ضرب می‌دانست آن را به دختران دیگر آموزش می‌داد. این دختران پس از یکسال به فدراسیون ورزش زورخانه‌ای آمدند و تقاضا کردند تا اجازه دهیم آنها نیز همچون مردان از زورخانه استفاده کنند.

وی افزود: آنها درخواست کردند تا زورخانه در سطح شهر نزدیک به محل زندگی آنها باشد و حتی مرشد و مربی هم زن بود. این مساله سبب شد تا جرقه‌ای در ما برای تشکیل این رشته در بخش ن نیز زده شود. گرچه در سنت قدیم ورود ن و پسران نابالغ را به زورخانه‌ها منع کرده بودند اما آنان عقاید سنتی بود. در نتیجه تصمیم گرفتیم برنامه‌ای را اجرا کنیم که آیین و آداب ورزش زورخانه‌ای در آن بازخوانی شود. در این طرح آداب و رسوم‌ها مختلف و روایات متعدد بود. برخی از سنت‌ها بسته و بعضی دیگر بازتر است.

پیشکسوت ورزش زورخانه‌ای عنوان کرد: با تصمیم مدیریت فدراسیون، این طرح با حضور ۷۰ نفر از پیشکسوتان در سراسر کشور بازخوانی شد. یکی از مواردی که در آن به وحدت رویه رسیدیم، ورزش ن بود. در این جلسه مطرح کردیم که ن در ایران نیز علاقمند به ورزش زورخانه‌ای هستند اما نکته‌ای که در اینجا باید یادآور شوم این است که در دورانی ن کشورهای دیگر علاقمند به شرکت در این رشته بودند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه فدراسیون بین المللی ورزش زورخانه‌ای مقر آن در ایران است و بیش از ۸۰ کشور جهان، عضو آن هستند و همواره مسابقات قاره‌ای نیز برگزار می‌شود، ایران مربی و مرشد به کشورهای دیگر اعزام می‌کند و برخی از کشورها همچون پاکستان، جمهوری آذربایجان و ترکیه از گذشته این ورزش جزو فرهنگ آنها محسوب می‌شد. علاوه بر آن آلمان، آمریکا و کانادا هم علاقمند به این رشته بودند اما پس از مدتی حاشیه‌های این قضیه زیاد شد از آن جهت که عان کشورهای دیگر که در این عرصه فعالیت می‌کردند در رسانه‌ها منتشر می‌شد و برخی که عقاید سنتی داشتند می‌گفتند که ورزش زورخانه‌ای در حال از بین رفتن است. به همین دلیل دیگر پیگیر این موضوع  در ایران نشدیم.

هدهدی اضافه کرد: البته در مجمع فدراسیون عنوان شد که تماشای این ورزش برای ن اشکالی ندارد چرا که پیش از این ممنوعیت وجود داشت. به نظرم آیین فتوت و جوانمردی نگاه جنسیتی ندارد و فرهنگ ورزش زورخانه‌ای فراجنسیتی است کما اینکه پهلوانی جنسیت بردار نیست و در ادبیات حماسی دخترانی پهلوان چون پوران دخت»، همای»، فرانک»، خورشید بانو» و گردآفرید» و بسیاری دیگر، حماسه‌های آنها نقل شده است. بعدها طی تحولات اجتماعی و گرایش‌های خاصی که پیدا شد، ن را گوشه‌نشین کردند. در ترکیه هم آیین فتوت با عنوان اخی‌ها و باجی‌ها وجود دارد که آن هم فراجنسیتی است.

وی خاطرنشان کرد: ما حتی برای تشکیل ورزش ن با دفتر یکی از مراجع عظام در قم تماس گرفتیم و از وی نظر خواستیم. با استفتایی اعلام شد در جایی که مردها نباشند و صدای ن را نشنوند، انجام این ورزش موردی ندارد بنابراین با این استفسا راه ما باز شد. در نتیجه تصمیم گرفتم تا با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ۱۸ دانشگاه، ۱۸ زورخانه تاسیس کنیم.  اما ن تنها برای دیدن این مراسم حضور می‌یافتند.

پیشکسوت ورزش زورخانه‌ای گفت: اگر بخواهیم این ورزش را در میان ن ایران گسترش دهیم باید اختلاف نظرها از میان برود. حاشیه‌ها و مقاومت‌های بسیاری برای حضور ن در این عرصه وجود دارد. این ورزش باید برای ن و دختران ما نیز به عنوان یک میراث فرهنگی ارزشمند باقی بماند و آنها نیز نباید از این امر محروم باشند.

وی تاکید کرد: فدراسیون ورزش زورخانه‌ای باید مدیریت بخش ن را برای توسعه و ترویج ورزش پهلوانی ایجاد کند. پژوهش‌ها نشان می‌دهد، این ورزش آسیبی برای ن ندارد و گرچه بخش‌هایی از آن مردانه است اما ن می‌توانند سبک‌تر به تمرین بپردازند.

هدهدی تصریح کرد: به نظرم ابتدا باید مدیریت این بخش شکل بگیرد زیرا هنوز نمی‌دانیم چه تعداد از ن کشورمان به این بخش علاقمند هستند و در صورت استقبال زیاد، نایب رییس ن برای این بخش انتخاب شود. فدراسیون باید برای توسعه و ترویج این ورزش در میان ن راهبردهایی را ایجاد و اشخاصی را دعوت به این رشته کند. تا زمانی که فدراسیون چنین ساختاری را به وجود نیاورد شاهد حضور ن در این عرصه نیستیم. باید این باور باشد که این کار ضروری و مفید است و هیچ جنبه بدی ندارد به ویژه آنکه زورخانه‌ها جای پوشیده‌ای است.

رییس فدراسیون: فعالیت ن در رشته زورخانه‌ای رسمی نیست

رییس فدراسیون: فعالیت ن در رشته زورخانه‌ای رسمی نیست

رییس فدراسیون کشتی پهلوانی و زورخانه‌ای با اشاره به اینکه ن فعالیت رسمی در این رشته ندارند، گفت: حضور ن در این رشته که ریشه در فرهنگ و دین ما دارد مشکلی ایجاد نمی‌کند.

مجتبی جوهری» روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: در برخی رشته‌ها برای فعالیت ن منع داریم اما حرف هایی هم که گاهی اوقات به تندی زده می شود درست نیست. همسر و یا فرزندان بسیاری از این ن در رشته زورخانه ای فعالیت دارند و با آن آشنا هستند.

وی افزود: ن اگر در خانه یا جمع نه مثلا میل بزنند و با این رشته که ریشه در فرهنگ و دین ما دارد و کاملا بر اساس مواضع شرعی و عرفی ما هست آشنا شوند، مشکلی ندارد. با این وجود فدراسیون برنامه ای برای ورزش زورخانه ای ن ندارد.

رییس فدراسیون  در خصوص بازگشت این رشته به فدراسیون زورخانه‌ای گفت: پیرو چند جلسه با مسئولان فدراسیون کشتی و معاونان وزیر ورزش، علیرضا حیدری رییس فدراسیون جهانی کشتی پهلوانی و محسن مهرعلیزاده، صورتجلسه ای مبنی بر بازگشت این رشته به فدراسیون زورخانه ای به امضا رسید. در آن صورتجلسه در بندی قید شد که واگذاری کامل منوط به تعیین تکلیف ریاست فدراسیون کشتی شود.

وی افزود: در جلسه ای که با علیرضا دبیر داشتم پیگیر عملیاتی شدن این موضوع شدیم که این اتفاق افتاد و در حال حاضر مسئولیت کامل این رشته به ما واگذار شد. البته فعلا برای جلوگیری از تداخل اعزام تیم ها به مسابقات با همکاری و هماهنگی فدراسیون کشتی است. علیرضادبیر بر اساس موافقتنامه‌های قبلی با انتقال کشتی پهلوانی به فدراسیون زورخانه ای موافقت کرد و بر اساس یک عزم ملی این موضوع انجام شد.

جوهری خاطرنشان کرد:۲  سال است زحمت می کشیم تا با برنامه ای قابل دفاع این رشته را بر اساس فرهنگ ملی مان به دنیا معرفی کنیم. خوشبختانه در نهایت همکاری و صمیمیت کشتی پهلوانی در سطح ملی با همکاری به فدراسیون کشتی به ما واگذار شد و تقویم سالیانه برنامه هایمان را نیز چند روز پیش به تصویب رساندیم.

وی با اشاره به علمی بودن و پویایی ورزش های زورخانه ای گفت: متاسفانه توان معرفی علمی این ورزش به دنیا را نداشتیم و شاید از ضعف من هم بوده باشد و باید درباره آن توضیح دهیم. ۲۰ ورزشکار ۵۰ تا ۶۵ ساله باستانی کار که مهارت چرخ زدن را داشتند تا ۲۰ نفر دیگر در همین سن که این ورزش را انجام نمی دهند مورد آزمایش قرار گرفتند و نتایج نشان داد تعادل ایستایی و مقاومت ورزشکاران زورخانه ای بیش از ۲ برابر افراد عادی بوده است. این تعادل در درمان آایمر و پارکینسون نقش عمده ای دارد و این امر ثابت شده که ما می توانیم این موضوع و بسیاری موارد دیگر را به دنیا معرفی کنیم. نتایج همه تحقیقات در بخش های مختلف را جمع آوری کرده ایم تا بصورت بسته علمی به جهان معرفی کنیم.

رییس فدراسیون ورزش های زورخانه ای به دیدار با الکساندر مدوید چهره پرافتخار کشتی جهان اشاره کرد و گفت: او خواستار ارائه آموزش از سوی ایران به کشورهای اروپایی شد و قول داد این رشته را وارد بازی های اروپایی کند. کمیته ملی المپیک باید توجه داشته باشد که ورزش زورخانه‌ای میتواند برای ورزش ایران مدال آور باشد و این موضوع چیزی نیست که به تنهایی فقط از عهده ما براید.

وی درباره بحث اختلافات با محسن مهرعلیزاده رییس فدراسیون جهانی ورزش های زورخانه‌ای گفت: اختلافی با هیچ کس نداریم. همکاری خوبی با محسن مهرعلیزاده داریم و برای نخستین بار دوره بین المللی مرشدی، داوری و مربیگری را در ایران با همکاری فدراسیون بین المللی ورزش های زورخانه ای برگزار کردیم.

جوهری در ادامه درباره اختلافات و موازی کاری‌ها میان فدراسیون بین المللی ورزش های زورخانه ای به ریاست محسن مهرعلیزاده و فدراسیون جهانی کشتی پهلوانی به ریاست علیرضاحیدری که باعث لطمه شدید به این رشته شده است، گفت: در بحث ملی که به توافق رسیدیم و امیدوارم در مسائل بین المللی نیز تفاهم ایجاد شود. هر دو فدراسیون جهانی یک ظرفیت بزرگ برای این رشته هستند. خادم در زمان مسئولیتش اقدام بسیار خوبی در راه اندازی فدراسیون جهانی کشتی پهلوانی داشت. حیدری با حمایت خادم به این پست رسید اما الان با رفتن خادم حامی ندارد. ترکیه مدعی این رشته است و پسر اردوغان هزینه زیادی دارد می کند تا این رشته به نام آن ها ثبت شود. حتی مدوید هم گفت با او مذاکره کرده است. دنبال این هستند علیرضا حیدری را کنار بزنند. از سوی دیگر اسراییل نیز وارد فدراسیون جهانی کشتی پهلوانی شده و ما نمی خواهیم نقش آنها پررنگ شود تا مدام به فکر رودررو نشدن با آن ها باشیم. ارتباط بسیار خوبی هم با ترکیه دارد و باید از حیدری حمایت کنیم تا راه را بر اسراییل ببندیم.

جوهری افزود: مهرعلیزاده نیز از سوی دیگر تلاش هایی داشته و می گویند ۸۶ کشور با این رشته آشنا شده اند. کمیته ملی المپیک نیز باید از این رشته حمایت کند تا در نهایت این ۲ فدراسیون جهانی در یک مسیر حرکت کنند.

وی همچنین از برگزاری مسابقات استعدادهای برتر ورزش زورخانه ای و کشتی پهلوانی اوایل شهریور در کردستان گفت: ۳۵۰ ورزشکار از ۲۹ استان در این مسابقات حضور دارند.

قهرمانی نوجوان ۱۵ ساله ایرانی در مسابقات جهانی «فلای برد»

ثبت رکورد آسیایی توسط کوچکترین پرنده جامپینگ + تصاویر

گیلان بر بلندای مسابقات اسپوکس انتخابی تیم ملی آقایان و بانوان

ورزش ,ن ,فدراسیون ,رشته ,زورخانه‌ای ,زورخانه ,این رشته ,ورزش زورخانه‌ای ,زورخانه ای ,در این ,این ورزش ,رییس فدراسیون جهانی ,ورزش پهلوانی ایجاد ,ورزش زورخانه‌ای فراجنسیتی

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

روزهای قشنگ بدون آدنوما کارسینوما